SILA KLIK INI

Tuesday, April 12, 2011

KIJANG 'DIKERKAH' SELADANG


Berdebar-debar menanti keputusan pasukan Yeop menggomo Kelate di gelanggang sendiri malam ni. Kot ada anak celoreng dah sah-sahla meriah. Nak nak plak yang leading top 3 (dulu) Kelantan, Selangor, dan Perak. Majoriti anak celoreng plak mai dari negeri-negeri ittew, maka lagi gamatlah. Tapi tak delah sampai nak bakar-bakar kem ek (jangan sokong Usop wilcha itu). Dapat je berita Perak merobek gawang Kelate, maka bertalu-talu la sms yang Omma terima. Gol kedua pun macam tu jugak, dan ketiga, dan keempat. Wah! dah macam Euro la plaknyer. Tapi perlawanan ini memang sangat ditunggu-tunggu sekali. Yelah.... lawan Kelantan tu. Kena-kena plak tanduk Seladang tersangkut di puncak Kinabalu. Mau tak layan.............. apa pun kepada semua penyokong team kejor yeop kejor, jangan lupa untuk sentiasa memberikan sokongan yang padu terhadap pasukan kecayangan Omma ini. Jatuh bangun ya perkara biasa, apa yang penting...lawan tetap lawan !!!! (macam biasa dengar je... ;)
........................................................................................................................................
........................................................................................................................................
KUALA LUMPUR – Perak membuktikan bisa di gelanggang sendiri apabila membelasah Kelantan 4-0 pada perlawanan Liga Super di Stadium Perak, Ipoh.

Kekalahan tersebut menyebabkan skuad Datuk M. Karathu terpaksa menyerahkan takhta liga kepada Selangor, yang menang 1- 0 ke atas Felda United di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur.

Lebih malang kekalahan tersebut menyebabkan Kelantan tercicir ke tangga keempat di belakang Selangor, Perak dan Terengganu.

Pada pertembungan hangat di Ipoh, anak buah Norizan Bakar garang apabila meraih gol pembukaan seawal minit kelima menerusi gerakan solo Mohd. Fazrul Hazli Kadri.

Gol awal itu menyemarakkan pasukan tuan rumah sehingga menghasilkan jaringan kedua pada minit ke-29 menerusi kerja keras Akmal Rizal Ahmad Rakhli, yang melakukan hantaran dari sebelah kiri sebelum disambar Mohd. Shafiq Jamal yang menewaskan penjaga gol Kelantan, Khairul Fahmi Che Mat.

Perak memadam semangat Kelantan melalui gol ketiga menerusi rembatan jarak jauh Akmal Rizal pada minit ke-80.

Pemain kontroversi, Razali Umar Kandasamy yang masuk selaku pemain gantian, menambahkan derita Red Warriors menerusi jaringan terakhir Perak, dua minit kemudian.

Fadzli Saari menjaringkan gol tunggal Selangor pada minit ke-31 bagi membolehkan Red Giant melakar kemenangan tipis ke atas Felda United, 1-0.

Di Stadium Sultan Ismail Nasirrudin Shah, T-Team kalah 0-1 kepada Terengganu menerusi Jaringan Abdul Hadi Yahya pada minit ke-47.


No comments:

Post a Comment

TOLONG LA KLIK SAYA EK...TOLONG LAH